söndag 9 oktober 2016

Första utflykten!


Denna vecka har blanda annat innehållit en utflykt till Strängnäs brandstation och en mycket uppskattad busstur dit. Vi har även arbetat vidare med alfabetet och på idrotten har vi tränat styrka och snabbhet.


IDROTT

Denna vecka har vi bland annat tränat styrka och snabbhet. Vi lekte trädkull mellan äppelträden och sprang kurirstafett. Styrkan tränade vi med att göra bland annat situps och planka.


Vi får bollen av en kompis, tar emot och lägger oss ner bollen över huvudet och ner i backen, sätter oss upp och ger kompisen bollen.......

UTESKOLA

På denna veckas uteskola lekte vi en variant av kurra gömma. Varianten består av att den som letar bara får snurra runt inte går runt och leta, de som gömmer sig måste HELA tiden se den som "letar".
Detta leder oss osökt in på skogens djur och vikten av att kunna gömma sig och ha koll på rovdjuren så att man inte blir uppäten utan kan smita undan. 
Ser ni letaren/"rovdjuret" som vill äta oss?

Full koll på letaren/"rovdjuret"

BRANDSTATIONEN

På brandstationen fick vi se en musikal som kulturskolan satt upp om brandsäkerhet. I musikalen ingick det även en brand så att det blev utryckning och riktiga rökdykare kom in.

 Spännande med riktiga rökdykare på plats.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar